Jalan-Jalan Beijing Sebagai Tour Guide

Isnin, Oktober 19, 2015 Unknown 0 Comments


Alhamdulillah, diberi kesempatan untuk menulis lagi. Syukur kepada ALLAH kerana telah memberikan saya kesempatan untuk menjelajah bumi ALLAH. Untuk kali ini, saya telah menjadi tour guide untuk syarikat KEMBARA SUFI bagi perjalanan ke Beijing 6 Hari 5 Malam.Perjalanan dari KL- Beijing mengambil masa lebih 7 Jam menggunakan perkhidmatan Air Asia. Boleh dikatakan, segala perjalanan saya ditanggung oleh syarikat malahan diberi elaun sekali. Yelah, jadi tourist guide kan!

Pada penghujung November di Beijing ketika ini, suhu mencecah -8 celsius.. huhu.. sejukkk...

Antara tempat yang diaturkan untuk singgah di Beijing:
- Tian An Men Square
- Niujie Mosque
- Muslim Super Market
- Great Wall China
- Jade Center & Crystal Shop
- Summer Palace
- Forbidden City
- Bird Nest Stadium
- Ice Skating
- dan banyak lagi...
Sebenarnya saya lebih suka backpacking seperti sebelum ini saya backpacker di Indonesia, Filipina & Vietnam.. tetapi memandangkan kali ini menjadi tourist guide dan siap dapat elaun, siapa yang tak nak kan? Hihi.

Jom layan gambar-gambar ini...Kesimpulan yang boleh saya katakan di sini, Beijing banyak mempunyai tempat menarik tetapi penduduk mereka agak kurang mesra dan kurang memberi pertolongan kepada tourist-tourist yang datang. 

Jika anda nak tahu lebih lagi mengenai Perjalanan ke Beijing, bolehlah mesej saya di FB PAGE saya ni. Insyallah saya sampaikan info mana yang saya tahu. Jangan risau FREE jerr...


0 ulasan: