Mana Satu Kerjaya Selepas SPM Yang Aku Nak Pilih?

Ahad, Januari 24, 2016 Unknown 3 Comments


Salam semua. Baiklah pada kali ini, saya akan terus straight to the point untuk berkongsikan kepada anda kerjaya sesuai yang boleh anda pilih selepas sahaja tamatnya peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).



Nasihat saya, anda perlu terus isi kesemua permohonan kerjaya yang ada di Malaysia! Ketepikan dahulu minat anda kerana dunia pendidikan di Malaysia kini sangatlah mencabar. ISI SEMUA PERMOHONAN, KEMUDIAN HARI KITA TAPIS NANTI!



Antara kerjaya yang boleh anda pilih dan mohon. Pastikan sebelum mohon, hubungi pihak berkenaan untuk maklumat yang lebih lengkap! Jangan malu, call sahaja!

1.) Suruhanjaya Perkhidmatan Awam: http://www.spa.gov.my/ 
- Di sini anda boleh memohon pelbagai kerjaya seperti kerjaya dalam Kementerian Kesihatan melalui Latihan Separa Perubatan, Kementerian Pertahanan melalui permohonan polis, tentera dan pelbagai lagi kerjaya yang melibatkan perkhidmatan kepada kerajaan. Selalunya akan ada kontrak dengan kerajaan kelak!

2.) Latihan Perguruan: IPG atau Universiti Awam ( Saya tak syorkan mengisi permohonan ini kerana peratusan untuk mendapatkannya sangat rendah) lagipun negara berlebihan guru buat masa ini. Rugi je belajar, tak dapat kerja kan?

3.) Mohon kesemua biasiswa yang ditawarkan! Pastikan mohon kesemuanya mengikut syarat minimum yang sesuai dengan anda! Buka: http://afterschool.my/

4.) Asasi, Matrikulasi, A-Level
- Anda boleh mohon mengikut Laman web berkenaan yang disediakan.



5.) Akademi Laut Malaysia : www.alam.edu.my 
- Anda boleh isi kerjaya yang berkaitan lautan di sini!

6.) Kerjaya Penerbangan Air Asia, Malindo, Firefly, Rayani Air
- Anda boleh sentiasa lihat pengumuman baharu yang dibuat Syarikat penerbangan. Selalunya Air Asia akan mengambil calon yang mendapat straight A's untuk jawatan juruterbang.

7.) Kerjaya Latihan: Institut Latihan Perindustrian, Kolej Komuniti, Politeknik
- Anda boleh isi kerjaya berikut mengikut laman web seperti di atas. Taip je kat google,



Baik, setakat itu sahaja dahulu saya berkongsikan kepada anda! INGAT! Isi dahulu kesemua permohonan kerjaya yang ada supaya anda tidak MENYESAL KELAK! Isi semua kemudian kita yang akan buat pilihan sendiri.

3 ulasan:

  1. Halo,
    Ini untuk memberi tahu masyarakat bahwa Nyonya Charity White, pemberi pinjaman swasta memiliki kesempatan finansial untuk semua orang yang membutuhkan bantuan keuangan, membayar tagihan, untuk berinvestasi dalam bisnis baru atau untuk meningkatkan bisnis Anda. Kami memberikan pinjaman dengan bunga sebesar 2% kepada perusahaan dan perorangan. Ini tidak memerlukan banyak dokumen, juga syarat dan ketentuan yang jelas dan peka. Hubungi kami via e-mail: (charitywhitefinancialfirm@gmail.com) Kami akan memberikan layanan terbaik kami.

    BalasPadam
  2. kesaksian nyata dan kabar baik !!!

    Nama saya mohammad, saya baru saja menerima pinjaman saya dan telah dipindahkan ke rekening bank saya, beberapa hari yang lalu saya melamar ke Perusahaan Pinjaman Dangote melalui Lady Jane (Ladyjanealice@gmail.com), saya bertanya kepada Lady jane tentang persyaratan Dangote Loan Perusahaan dan wanita jane mengatakan kepada saya bahwa jika saya memiliki semua persyarataan bahwa pinjaman saya akan ditransfer kepada saya tanpa penundaan

    Dan percayalah sekarang karena pinjaman rp11milyar saya dengan tingkat bunga 2% untuk bisnis Tambang Batubara saya baru saja disetujui dan dipindahkan ke akun saya, ini adalah mimpi yang akan datang, saya berjanji kepada Lady jane bahwa saya akan mengatakan kepada dunia apakah ini benar? dan saya akan memberitahu dunia sekarang karena ini benar

    Anda tidak perlu membayar biayaa pendaftaran, biaya lisensi, mematuhi Perusahaan Pinjaman Dangote dan Anda akan mendapatkan pinjaman Anda

    untuk lebih jelasnya hubungi saya via email: mahammadismali234@gmail.com
    dan hubungi Dangote Loan Company untuk pinjaman Anda sekarang melalui email Dangotegrouploandepartment@gmail.com

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum wr.wb


    Kami adalah perusahaan pinjaman online terkemuka yang menyediakan layanan yang sangat cepat dan mudah dengan suku bunga rendah untuk pinjaman, tujuan utama kami adalah untuk membantu Anda dalam membangun bisnis Anda dan membuat Anda mandiri secara finansial. Anda harus siap untuk mengembangkan bisnis Anda dan memberi diri Anda dan keluarga Anda kehidupan yang lebih baik dan kesempatan untuk lebih nyaman dengan kehidupan, jangan hanya duduk di sana dan berharap semuanya akan berbalik. ini adalah kesempatan Anda untuk bebas dari semua hutang Anda, dan meningkatkan status keuangan Anda, meminta sejumlah pilihan Anda dan kami akan menyediakannya untuk Anda dalam waktu kurang dari 3 hari. ini adalah kesempatan yang telah Anda doakan, hubungi kami hari ini dan Anda akan sangat senang Anda melakukannya.


    Hubungi kami dengan.
    Perusahaan: Arab Credit Group
    Email: Arabcreditgroup@gmail.com
    Pin BBM: {E39B5EE5}

    BalasPadam